zaterdag 24 augustus 2013

Beauty | Wenkbrauwen verven.

Ik deed een tijdje de opleiding Schoonheidsspecialiste, daarvoor moest ik een setje wenkbrauwverf aanschaffen en daar heb ik geleerd hoe je deze moest gebruiken. De eerste keer vond ik doodeng, omdat mijn wenkbrauwen zo licht blond van zichzelf zijn, dat je ze eigenlijk niet ziet, maar na een tijdje vond ik het resultaat toch wel mooier dan 'geen wenkbrauwen'. Nu ik die opleiding niet meer doe en dus niet meer model lig, heb ik het eens op mezelf geprobeerd.. x* Wenkbrauwen verven is op eigen risico, het is niet mijn schuld als het niet word zoals jij het wou. *


Wat heb je nodig om je wenkbrauwen te verven? 
- Je hebt natuurlijk verf nodig. Ik gebruik van die van Refecto Cil, maar volgens mij heeft Kruidvat ook een eigen merk versie. Ik gebruik twee kleuren; 1 Tief Schwarz en 2 Natur Braun. Als je alleen bruin gebruikt, kan er een rare gloed overheen komen, daarom is het handig om een mini stipje zwart te gebruiken.
- Waterstofperoxide. Deze zit meestal wel bij het pakketje in, want deze moet je mensen met de verf.
- Wattenschijfjes en wattenstaafjes.
- Een vette crème of de protecting cream uit het pakketje om de huid er om heen te beschermen.
- Iets om de tijd mee bij te houden.
- Een reinigingslotion of schuinreiniger om de restjes van je huid af te halen.

Eigenlijk moet je gewoon de instructies op het pakje volgen. Maar ik zal ook nog even de tips delen die ik op school heb geleerd.
- Ik raad wel aan om het de eerste keer niet te lang in te laten trekken. Het kan zijn dat je haren heel snel pakken en ze snel te donker zijn. Ik raad om sowieso de eerste keer het er gelijk na het aanbrengen er alweer af te halen (rechts klaar, links klaar, rechts er af, links er af), vind je het dan nog te licht, dan kan je nog een nieuw laagje aanbrengen.
- Als je de verf er al spoelt, blijf dan net zo lang spoelen en vegen tot er echt niks meer op je watjes komt. Ik hoorde van een lerares die een keer geen nat watje bij de hand had, het met een droog doekje er af had gehaald, maar dan blijft de verf steeds verder er in trekken en worden je wenkbrauwen dus steeds donkerder!
- Breng het echt op je haartjes aan en zo weinig mogelijk op de huid. Het trekt namelijk ook in je huid en hierdoor krijg je een lelijke 'vlek/gloed' op je huid, niet erg charmant. Dit kan je er het beste af krijgen met een schuinreiniger, maar soms ook al met een lotion of facewash. Het slijt er ook redelijk snel af. Als dit echt niet werk, kan je een als het echt niet anders kan, een schuurmiddel gebruiken, maar gebruik dit echt alleen in noodgevallen, want het is erg gevaarlijk dit in de buurt van je ogen te gebruiken!


Een foto van voor het verven. Zoals je ziet vallen mijn wenkbrauwen totaal niet op.


En dit is anderhalve week na het verven. Toen ik klaar was met verven vond ik ze eerst weer wat te donker, maar dat kwam denk ik ook omdat er verf op mijn huid zat, maar na een schuin reiniger was deze al bijna weg. Ik heb ze flink geëpileerd, omdat dat anders toch niet opviel en nu ben ik redelijk tevreden. Beter dan die onzichtbare bosjes..

Hebben jullie wel eens je wenkbrauwen geverfd?

1 opmerking:

  1. Nog nooit gedaan, maar ik heb ook zulke onopvallende wenkbrauwen. Dacht dat het erg opvallend zou zijn als ik ze zou verven, maar dat valt dus blijkbaar wel mee!

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie en hopelijk tot snel!