vrijdag 5 juli 2013

Beauty | Wat mag mee in het vliegtuig?

Inmiddels is de zomervakantie voor de meesten in volle gang. Sommige van jullie gaan misschien op vakantie naar het buitenland met het vliegtuig. Als klein meisje ben ik ook vaak op met het vliegtuig geweest, maar de laatste paar jaar niet meer. Wat er nou eigenlijk mee mag in je handbagage? Geen idee! Ik wil wel wedden dat meerdere van jullie dit niet weten, dus ik heb alle handbagage regels op een rijtje gezet, zodat jullie niks in hoeven te leveren bij de douane! x


Cosmetica in je handbagage:
Je even op willen maken in het vliegtuig om er wat goed verzorgd uit te zien bij aankomst. Pas op met wat je in je toilettasje doet. Per persoon mag je één plastic ziplockzak meenemen met daarin 1 liter aan vloeistof met ook nog een maximum van 100ml per flesje/tube. Heb je een fles van 250ml die bijna leeg is mee, moet je die inleveren. Ook moet alles makkelijk in het zakje passen.
Cosmetica die onder 'vloeistoffen en gels' vallen, die dus onder de 100ml moeten zijn zijn; parfum, lenzenvloeistof, (hand)crèmes, ooggel, body lotion, body butter, douchegel, tandpasta, lotion/toners, oliën, sprays (zonnebrand, haarlak, deodorant), stick deodorant, vaseline, foundation, concealer, scheergel/schuim, haargel, haarmousse, haarspray, mascara, eyeliner, creamy eyeshadows. Houders onder druk mogen gewoon mee als ze maar niet meer dan 100 ml bevatten. Wel hoor je vaak dat dit kan 'ontploffen' door de luchtdruk.
Lipbalms, lipsticks en lipgloss, ook al kun je dat smeren, kun je gewoon meenemen, zonder dat het wordt meegerekend onder ‘vloeistoffen en gels’. Door de airco worden je lippen vaak droog in het vliegtuig, dus het is ook zeker een aanrader om er een van mee te nemen. Je kunt ook gewoon je poeders meenemen, dus blush, matterende poeder, oogschaduw enzovoort mogen gewoon mee.

Plastic ziplockzakken kan je overal (gratis) halen. Op Schiphol zelf, maar ook bij bijvoorbeeld Etos, Blokker en Marskramer. Als je altijd al flink vakantie stress hebt is het handig om deze al van tevoren te kopen.
Vloeistoffen & Gels:
Eigenlijk valt alles wat vloeibaar is onder vloeistof en alles wat je kan uitsmeren onder gels.
Niet alleen je cosmetica moet doen aan de 100ml norm, maar ook als je een simpel flesje water mee neemt moet deze zich houden aan deze regel. Over smeerbaar; je mag best een boterham met pindakaas meenemen als je daar behoefte bij hebt. Maar een hele pot pindakaas van meer dan 100ml mag niet.

Heb je een medische aandoening, bijvoorbeeld diabetes, en ben je afhankelijk van insulinespuiten? Dan mag je dit meenemen als je in het bezit bent van een doktersvoorschrift. Ook babyvoeding mag mee. Wil je (gekookt) water meenemen om te mengen met melkpoeder? Ook dit moet in flesjes zijn verpakt van 100ml.

Tools: 
Nagelvijlen mogen gewoon mee, zelfs de scherpe metalen. Van die botte EHBO-doos scharen mogen ook mee, maar grotere scharen (groter dan 6 cm gemeten vanaf het scharnier) mogen niet. Nagelknippers en pincetten mogen dan weer wel. Scheermesjes, zoals je ze 'kant en klaar' koopt, mogen ook mee. Losse messen, echt alleen het ijzertje, mogen niet.


Sigaretten:
Sigaretten zijn tegenwoordig aardig prijzig, dus het zou zonde zijn als je deze zou moeten inleveren. Gelukkig is dit niet zo'n probleem. Stel; je bent in een land waar pakjes €1 kosten, dan mag je 800 sigaretten mee. Dus 20 per pakje, dan mag je dus gewoon lekker 40 pakjes meenemen. Het liefst gewoon in je koffer, maar in je handbagage mag ook. 
Met aanstekers gaat het al wat moeilijker. Je mag hiervan slechts 1 per persoon meenemen. Extra grote of 'fun aanstekers' mogen niet mee. 

Voedsel:
Eten wat snel bederft en van dierlijke afkomst is mag je niet invoeren, ook niet in je koffer. Dus geen vlees en vis (ook niet gedroogd), eieren en ook geen zuivelproducten. Je mag wel groenten en fruit, gedroogde kruiden, chocola en snoep meenemen.Wat je mee mag nemen verschilt vaak per land. Sommige landen zijn heel streng op etenswaren en weer anderen zijn daar wat soepeler in.


Absoluut verboden:
Best logisch maar (vuur)wapens, bommen, zwaarden en al die dingen, mag je echt niet meenemen. Ook geen dingen die er erg op lijken, zoals waterpistooltjes. Best logisch, maar over speelgoed denk je daar minder goed over na, maar het kan veel heibel voorkomen..

Hoe vaak gaan jullie met het vliegtuig? En kende jullie deze regels allemaal?

1 opmerking:

Bedankt voor je reactie en hopelijk tot snel!