zondag 7 juli 2013

Beauty | Barbie perfection.

Laatst zag ik een tweet voorbij komen over Valeria Lukyanova, een real life barbie pop. Even later zag ik dat er nu een 'realistische barbie' werd gemaakt en ik heb ook vaak genoeg een 'barbie zonder make-up' foto gezien. Barbie is zeg maar de 'perfecte vrouw' in sommigen hun ogen, maar wat is nou eigenlijk perfect? Is perfect onhaalbaar of moeten we gewoon onze eigen betekenis van perfect creëren? x
Ten eerste de vraag; is het lichaam van Barbie haalbaar? Hier boven is een afbeelding te zien waar dieper word ingegaan op deze vraag. 
Als Barbie echt zou bestaan zou ten eerste haar nek dubbel zo lang, maar veel smaller dan een normale nek. Haar taille is smaller dan haar hoofd (16 inch = 40 cm in omtrek), hierdoor zou maar de helft van haar lever en een klein stukje darm er in passen. Haar heupverhoudingen kloppen niet, wat bij de gemiddelde vrouw 80% omtrek is, is bij Barbie 56%. Ook zijn haar polsen ver uit verhouding, deze zijn maar 3,5 inch (9 cm) in omtrek. Bij een gemiddelde vrouw zijn de benen zo'n 20% langer van haar armen, maar bij Barbie is dat 50%. Ook zijn ze nog veel dunner, maar 16 inch (40 cm) in omtrek. Bij zo'n extra groot lichaam heb je natuurlijk stevige voeten nodig, dat is bij Barbie ook niet het geval; haar enkels zijn maar 6 inch (15 cm) en ze heeft size 3 (maat 35?) als het gaat om schoenen. En aangezien ze ook nog op haar tenen staat, zal ze dit lichaam nooit kunnen tillen.
Conclusie; het lichaam van Barbie is niet haalbaar.


Ook kun je Barbie zonder make-up niet erg aantrekkelijk noemen. Er zijn mensen die het er voor over hebben om zich elke dag zo extreem op te maken, want geef toe, dat is het. Meestal zie je deze mensen in een make-under show zoals Snog, Mary, Avoid (Lust, liefde of laten lopen) en is het alles behalve perfect. Tja, wat willen we nou. 


 

Nu kwam fotograve Nickolay Lamm met het idee om een realistische Barbie te maken, met verhoudingen van een gemiddelde 19-jarige vrouw. "Als er ook maar een kleine kans bestaat dat Barbie kan bijdragen aan het zelfbeeld van jonge meisjes, waarom zouden we dan niet alle Barbiepoppen door de realistische versie vervangen?" zei ze er zelf over. Ja, waarom doen we dat eigenlijk niet? Hebben we dan niks meer om tegen op te kijken? Onszelf tegenover te kleineren? 

 

Valeria Lukyanova is een bekende 'levende Barbie'. Ze heeft met super veel plastische chirurgie zich om laten bouwen tot een Barbie. Natuurlijk zullen niet alle verhouding precies kloppen, want zoals je hier boven al kon lezen is dat technisch gezien onmogelijk. Op haar Facebook pagina heeft ze nog veel meer  foto's staan. 
Maar vinden we dit nou mooi? Is dit ons grote voorbeeld? Totaal onnatuurlijk, vol met fake, met een vleugje vreselijk eng? Nee bedankt, dit hoeft van mij echt niet. 


Wat vinden jullie hiervan? Wat is voor jullie 'perfectie'?

1 opmerking:

  1. Perfectie? Perfectie is iedereen! Iedereen is prachtig, en op zijn eigen manier perfect ;)

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie en hopelijk tot snel!