dinsdag 21 mei 2013

Beauty | De perfecte tan.

Met de zomer weer bijna op komst, maar de winter nog vers in ons geheugen, zijn we waarschijnlijk allemaal nog wat wit. Elke keer als ik door de drogisterij loop, sta ik weer even stil bij de zelfbruiners. Ik wil graag van mijn melkflessen af, maar hoe moet dat nou eigenlijk? Mooi egaal bruin worden in plaats van vlekkerig oranje? Ik heb hier een paar tips over soorten zelfbruiner en hoe je het het beste kan gebruiken. xEr zijn verschillende soorten zelfbruiner. Dove heeft bijvoorbeeld een bodylotion met daarin een zelfbruiner, ik heb gehoord dat deze goed werkt. Hij is er zelfs in medium en in dark. Ook heeft Kruidvat makkelijke doekjes die je over heen kan vegen en dan voor een paar dagen een kleurtje afgeven. Ook heb je natuurlijk de standaard spray's, mousses en crèmes, deze zijn van bijna alle merken te koop. Maar gewoon achter in de tuin in de zon is ook goed, wel even insmeren natuurlijk!


En dan nu de tips..

Breng zelfbruiner aan op een droge, gereinigde huid. Het liefst wanneer je onder de douche vandaan komt en nadat je crème goed is ingetrokken en geen vettige laag achterlaat op je huid. Alleen snel je foundation verwijderen en dan zelfbruiner aanbrengen is géén optie, hierdoor krijg je snel vlekken en dat wil natuurlijk niemand. Hetzelfde effect heb je met een nog niet goed ingetrokken crème.

Breng je zelfbruiner altijd zelf aan of laat het door een professional doen.
Je voelt zelf alles het beste aan.

Scrub je huid goed van te voren als je de tan langer wilt behouden. Gebruik je voor de eerste keer zelfbruiner en vind je het nog een beetje eng? Scrub dan juist niet, zodat de kleur sneller zal vervagen mocht het mis gaan. Scrub niet te hard en met een niet te grove korrel, om huidbeschadiging te voorkomen. Op deze plekken kan een zelfbruiner namelijk anders uitpakken. Probeer ook scrubs op oliebasis te vermijden, omdat de olie vaak als een film op je huid blijft liggen waardoor de zelfbruiner zijn werk niet kan doen.

Product-hugerect-26287-4585-1336714706-354df8e8aee653cb42981a921ccbdd2b_large

Gebruik liever te veel dan te weinig en maak ook zeker gebruik van tools zoals een föhn, washandje of een poederkwast, afhankelijk van het soort zelfbruiner. Gebruik wel een washandje of kwast special voor de zelfbruiner, want het is moeilijk uit te wassen. Het verdeeld wel makkelijker.

Test zelfbruiner altijd even uit op je huid om te kijken hoe de kleur zich ontwikkeld. Dit kan je doen op een onopvallende plek, zoals je bovenbeen of knieholte. Wanneer je liever op safe speelt ga dan voor een zelfbruiner met de minste intensiteit en bouw de kleur langzaam op door het om de 2-3 dagen opnieuw aan te brengen.

En wanneer je al wat meer gevorderd bent met zelfbruiner, kan je proberen dan eens je borsten te shapen om ze optisch te vergroten. Want eigenlijk is zelfbruiner gewoon een blijvende bronzer. Ook je taille en benen kunnen optisch slanker gemaakt worden door de zijkanten te voorzien van een extra laagje zelfbruiner.

Wat zijn jullie ervaringen met zelfbruiner?

Bron foto's: weheartit.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie en hopelijk tot snel!