zaterdag 30 maart 2013

DIY | Paas editie.

Dit weekend is het weer zo ver; het is Pasen! Normaal komt de paashaas langs die buiten paaseieren verstopt, maar dat lijkt me in deze sneeuw niet zo'n goed idee.. Binnen zou je natuurlijk ook kunnen zoeken, maar natuurlijk zijn er ook genoeg dingen die je thuis voor de kachel kan doen. Ik ben op zoek gegaan naar leuke DIY's die je komend weekend kan doen met je ouders, kinderen of gewoon vriendinnen. Voor iedereen zit er wat leuks bij! xEieren verven. Iets wat waarschijnlijk iedereen wel eens heeft gedaan, maar het blijft nog steeds leuk! Eerst even koken, dan opeten en dan opeten! Natuurlijk zou je ze ook nog eerst kunnen verstoppen. Klik hier voor leuke inspiratie voor geverfde eieren. Geen tijd om zelf eieren te verven? Bij de meeste supermarkten verkopen ze nu ook al beschilderde eieren!

Paas brunch. Ook weer iets standaards; de paasbrunch. Lekker eten met het hele gezin, met lekkere broodjes, eitjes en natuurlijk chocolade!

Bestek houders. Ik zag deze twee leuke ideeën en ze zijn erg leuk en simpel om te maken en het bestek in te bewaren. De eerste zijn beplakte wc-rollen en de tweede zijn gewoon oranje servetten met groen bestek. Het ziet er lekker vrolijk uit en kan het nog simpeler? 

Kaarshouders. Ik was zelf nooit op dit idee gekomen, maar vind deze kaarshouders super leuk! Je breekt een (wit) eitje en bakt van die eitje bijvoorbeeld een ei of taart, bewaar de eierschalen en was ze voorzichtig onder de kraan. Pak een waxinelichtje en haal het ijzeren schaaltje er af. Als het lontje er uit valt, kan je deze vast lijmen. Zet het lichtje in de eierdop en zet de op een leuke schaal. Ik zou ze wel wat stevig neerzetten, omdat de onderkant toch rond is..

Paas traktatie. Nog een leuk idee voor een traktatie. Vul een snoepzakje of spuitzak (voor bijv. slagroom) met kaas chips en plak ze dicht met groene papiertjes. Tadaa, wortel! 

De paastak. Ook een welbekende. Je kan het op veel verschillende manieren doen. Zoals bovenstaand in ene pot of wat je de laatste tijd ook veel ziet in een tak die bij het raam hangt. Hang er wat eitjes in en wat bloemetjes om het af te maken en klaar!

Wat gaan jullie doen met pasen?

4 opmerkingen:

 1. Superleuke DIY'S
  Ik maak paascupcakes :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke DIY's! Eieren verven blijft leuk om ieder jaar te doen met Pasen. En die kaashouders zijn zo leuk :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een leuke ideetjes allemaal:) ik ga heel volwassen met de alle neefjes & nichtjes eieren verven!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie en hopelijk tot snel!