zondag 10 maart 2013

Beauty | Soorten foundation.

Zoals de meeste van jullie wel weten heb ik een half jaar de opleiding schoonheidsspecialiste gedaan. Ik heb in dit half jaar visagie les gehad en die lessen allemaal afgerond. In deze lessen heb ik veel ervaring op gedaan en zo weet ik ook dat er veel verschillende soorten foundation zijn. Voor elke situatie en huidtype is weer wat anders.. En aangezien de ideale huid, zonder onzuiverheden een trend van aankomende lente, ga ik verschillende soorten foundation met jullie doornemen. xDit is geen gesponsorde blogpost, voor visagie moesten wij een pakket van Make-Up Studio aanvragen, daarom zijn alle producten in dit artikel van dat merk. 

Fluid Foundation No Transfer - CA2 Light Beige
Ik denk de bekendste soort foundation; de simpele vloeibare foundation in de tube of pomp flacon. Volgens mij hebben alle merken wel zo'n foundation in hun assortiment. Deze foundation is geschikt voor alle huidtypes, zorgt voor een natuurlijke look (als je hem goed aan brengt natuurlijk) en blijft een gemiddelde dag zitten. Deze foundation is eigenlijk goed voor de meeste situaties, maar kan snel 'van je gezicht af smelten'. Deze foundation kan je aanbrengen met je handen, een sponsje of een kwast. Het is aan te raden om af te poederen.

Poeder foundation - CPM 1
Deze foundation heeft geen naam, maar het is ook geen echte poeder foundation. Het is een poeder die je nat kan maken. Geschikt voor uitgaan of dagen waarop je foundation echt de hele dag moet blijven zitten. Je maakt deze poeder nat met een kwast of spons en gaat het wat mengen totdat je een soort papje hebt. Dit breng je aan op je gezicht, je laat het opdrogen en omdat dan het water verdampt. Je krijgt dan wat losse stukjes foundation, waardoor je nog even met een tissue over je gezicht moet gaan. Deze foundation is er erg moeilijk af te krijgen. Deze foundation is af te raden bij een droge huid, omdat hij je gezicht wel wat uitdroogt. 

 
Light Velvet Foundation - Cool Beige 

Cream Foundation - Light Beige
Deze twee foundation hetzelfde effect, alleen de ene moet je afpoederen en bij de andere zit er al poeder in. Het zijn beide cream foundations. Een soort combinatie tussen de vorige twee foundations. Het blijft net zo lang zitten als de poeder foundation, maar door de andere textuur, beter voor de droge huid. Deze foundation dekt elk kleine plekje, maar sluit ook alles af. Deze foundation is het makkelijkst aan te brengen met een sponsje. 

Natuurlijk zijn er meer dingen nodig om geen onzuiverheden te laten zien. Ten eerste is een basis handig, zodat je make-up extra goed en lang blijft zitten en als je achteraf afpoederd, blijft het nog beter zitten. Ook is concealer handig om al je onzuiverheden te verbergen. Groen voor rode plekjes, oranje op blauwe plekken..

Zelf gebruik ik soms af en toe wat poeder en concealer. Wat voor foundation gebruiken jullie?

2 opmerkingen:

  1. Ik gebruik eigenlijk bijna altijd vloeibare foundation met een beetje poeder eroverheen tegen het glimmen :)

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie en hopelijk tot snel!