maandag 4 februari 2013

Personal | Eerste schooldag.

Huh? Eerste schooldag? Iedereen is toch gewoon in september begonnen? Ja, ik ook hoor! Maar jammer genoeg koos ik de verkeerde opleiding, waar ik al snel achter kwam. Omdat ik geen idee had wat ik anders moest doen, ging ik maar gewoon door, omdat ik toch met mijn leerplicht zat.. Lees verder voor het uitgebreidere verhaal en om te lezen wat ik nu ga doen. xIn september ben ik begonnen aan de opleiding schoonheidsspecialiste. Ik ben hieraan begonnen omdat ik niet echt wist wat ik anders moest en ik dacht dat ik zo 'van mijn hobby mijn werk kon maken'. Omdat ik over beauty schreef dacht ik dat dat mijn hobby was, maar al snel kwam ik er achter dat het schrijven en een website er over hebben meer mijn interesse heeft.
Na ongeveer een maand wist ik al dat dit niet de opleiding voor mij was. De theorie vond ik wel interessant, maar de plaatjes erbij waren vreselijk. Ook vond ik de praktijk lessen gewoon niet leuk. En als je dat vier uren op een dag hebt, zijn het lange dagen..
Ik had geen idee wat ik anders voor opleiding wou doen, omdat ik totaal niet tegen bloed kan, niet met kinderen om kan gaan, ik nooit weet hoe ik om moet gaan met gehandicapten en ook veel niet kon door mijn gezondheid. Ik heb het na een paar weken toch verteld aan mijn vriend, die jammer genoeg niet zo reageerde als ik hoopte, omdat ik nog steeds geen idee had wat ik wou. Hierdoor durfde ik het ook niet echt aan mijn ouders te vertellen, omdat deze opleiding erg duur was geweest. Toch ging ik stiekem op zoek naar andere opleidingen, ik kon alleen twee vinden die erg ver weg waren.
Na weer een maand heb ik het eindelijk aan mijn ouders durven te vertellen, die super goed reageerden. Ze steunde me, onder de voorwaarde dat ik nog goed zou kijken naar opleidingen. Ik vertelde het mijn mentor en daarna ging het allemaal vrij snel. Ik kreeg een interessetest en begeleiding door bureau TAB bij ons op school. Ondertussen had ik ook een opleiding gevonden in de stad waar ik nu ook zat en die kwam ook goed naar voren uit mijn interessetest. En daarna ging het allemaal eigenlijk vrij snel.

Ik zocht contact met de opleiding en kreeg ook goede hulp van de mensen daar. Ik heb twee weken geleden de open dagen bezocht, waar ze me al gelijk een kort intakegesprek aanboden. Ik heb deze gehad en ze waren erg enthousiast. Ik kreeg wat opdrachten en afgelopen maandag had ik dan het 'echte' intakegesprek. Ik kreeg een goede beoordeling op mijn opdrachten 'als je zo door gaat, haal je makkelijk je diploma!'. Ik werd gelijk aangenomen. En nu, een week later, mag ik al naar mijn nieuwe school.

Ik dacht dus dat het beauty en wellness het leukste was, maar het hebben van een website er over vind ik veel leuker. Ik ga nu de opleiding Mediavormgeving doen, iets heel anders. Op deze opleiding leer je te werken voor reclamebureaus en pr-bureaus. Ik hoop dat dit wel de goede opleiding is. Vandaag is mijn eerste dag en ik heb nog geen idee wat ik vandaag ga doen.
Ik kom in een nog niet bestaande klas, wat toch wel fijn is, omdat er nog geen groepjes zijn gemaakt. Ook krijgen we extra begeleiding, omdat dus al de hele klas een keer eerder een verkeerde opleiding heeft gekozen. Ik hoop dat dit de goede opleiding is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie en hopelijk tot snel!