zaterdag 2 februari 2013

By Tialda | Vette huid; de basiskennis.

Hoi allemaal! Herkennen jullie me nog? Nee? Dan zal ik me nog eens kort gaan voorstellen: Mijn naam is Tialda, ik doe ook de opleiding Schoonheidsspecialiste en ik ben op 1 april jarig. Een hele tijd geleden kondigde Sanne aan dat ik ook voor haar ging schrijven. Volgens mij heb ik toen 1 keer een artikel geschreven en daarna niet meer. Waarom niet? In die tijd begon ik namelijk ook met een eigen blog! Samen met mijn tweelingzusje Alyt, kun je me nu ook vinden op www.xbeautyfun.wordpress.com. Voor een dagelijkse dosis beauty, fashion en lifestyle. Samen met Sanne heb ik overlegt dat ik de eerste zaterdag in de maand een artikel ga schrijven over de vette huid. Allereerst een basis artikel over de vette huid. Wat is het en hoe kun je het herkennen? 
De vette huid is glimmend, dik (bleek), heeft grove poriën, aanleg tot puistjes en andere oneffenheden. Bij de vette huid werken de talgklieren juist te hard, en produceren meer huidvet dan nodig, wat de glimmende huid en puistjes verklaart.

Ten eerste zijn er twee soorten vette huid. 
- Je hebt een Seborrheu sicca; dit is een vette huid met schilfertjes.
- En je hebt een Seborrheu oleosa; dit is een vette olieachtige huid.


Ook zijn er verschillende soorten acne: 
- Acne conglobata: Meest erge vorm, met onderhuidse verbindingen.
- Acne vulgaris: Jeugdpuistjes.
- Acne punctata: In elk puistje zit een mee-eter.

Een klein artikeltje om er weer in te komen! Volgende maand zal ik wat over de reiniging vertellen van de vette huid. Als jullie nog tips hebben voor eventuele reviews, of als je ergens meer informatie over wilt hebben, plaats het in de comments! Misschien kan ik er een artikel over maken.

Alle informatie komt uit de boeken die wij op school gebruiken. Beauty Level Basics 1, 2, 3. Uitgever is Visavi B. V.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie en hopelijk tot snel!