vrijdag 18 januari 2013

Beauty | Goed reinigen.. Hoe moet dat nou?

Er zijn echt duizenden gezichts-reinigingsproducten op de markt. Maar in welke volgorde hoor je ze nou te gebruiken? Eerst een melk, lotion of eerst een facewash? Of toch maar een scrub.. Vandaag laat ik jullie zien (lezen) wat nou de 'goede' manier is om je gezicht te reinigen. Waarom tussen aanhalingstekens? Omdat dit word aangeraden, maar nooit wetenschappelijk is bewezen. Klik verder om te zien hoe het werkt. x

Eerst wat basis kennis: een goede reiniging bestaat uit drie stappen; reinigen, neutraliseren en beschermen/moisturizen. Het beste is om je gezicht elke ochtend en avond te reinigen. 's Avonds om natuurlijk je make-up en vuil uit de lucht van je huid af te halen en omdat 's nachts je huid ook bezig is, 's ochtends om de restjes en het opnieuw gemaakte talg en zweet er af te halen. Omdat 's nachts je huid hersteld, maakt het natuurlijk ook afvalstoffen aan. En natuurlijk is het ook gewoon lekker fris!

Stap 1: Cleanser (reinigen).  Bij de eerste stap haal je al je make-up en 'viezigheid' dat die dag op je gezicht is opgehoopt er af. Je het huidoppervlak goed. Dit kan met speciale gezichtszeep, reinigingsmelk, facewash, reinigingsgel, reinigingspads, reinigingsdoekjes, reinigingsfoam, cleansing oil, enzovoorts. Als je dit niet doet, hersteld je huid 's nachts slechter omdat er nog een dikke laag op zit die het ademen van de huid tegenhoud. Je huid ziet er dan minder fris uit en je hebt verhoogde kans op puistjes.

Stap 1b: Scrub. Bij een scrub haal je de bovenste laag dode huidcellen er af, zo kom je straks dieper in de huid. Srub vervaagd littekens en oneffenheden en stimuleert de bloedsomloop, wat zorgt voor een mooi, gezond uitziende huid. Maar scrub niet te vaak! Hou het bij twee keer per week, of minder. Anders word je huid te dun en dat is ook niet goed..Stap 2: Masker. Ook weer eventueel. Doe dit ook maar een keer per week, omdat ander je huid 'te lui' word, omdat hij elke dag word verwend. Vooral na een scrub kan het masker zijn werk extra goed doen.

Stap 3: Tonic. Om de laatste restjes van het masker weg te halen en je poriën weer wat te verkleinen is een tonic. Het brengt de pH waarde van je huid weer in balans en zorgt dat alle crème's die je later nog op smeert beter intrekken.

Stap 4: Serum/crème. Je kan een serum voor je crème gebruiken, die nog een extra boost aan je huid geeft. Serums heb je voor veel verschillende dingen, zoals bijvoorbeeld pigmentvlekken sneller laten verdwijnen. Serums werken dieper dan crème's, maar als je niks 'speciaals' aan je huid hebt is dit natuurlijk niet nodig.
Om de huid te beschermen en te voeden is de laatste stap van de reiniging een crème. Overdag een crème met eventueel SPF om je huid te beschermen tegen de schadelijke UV stralen en ‘s nachts een crème die extra voedend is en voorkomt dat je huid uitdroogt. Ook kan je een crème kopen met een bepaalde specialiteit, denk bijvoorbeeld aan anti-rimpel crème als je al wat ouder bent.

Dit zijn de belangrijkste stappen van een reiniging. Natuurlijk zijn er nog veel andere dingen op de markt, maar veel met een zelfde werking. Lijkt jullie dagelijkse reiniging wat op dit stappenplan?

1 opmerking:

Bedankt voor je reactie en hopelijk tot snel!