maandag 7 januari 2013

Beauty | Fabels of feiten? #2

Kennen jullie nog mijn 'Beauty Fabels of feiten' blogposts? Ik heb dit een keer eerder gedaan en vond het wel weer tijd voor een nieuwe! Vandaag weer 5 fabels en 5 feiten, allemaal beauty gericht. Vandaag zitten er flink wat haar fabels en feiten tussen, dus als je wilt weten wat nou echt goed is voor je haar, klik dan snel verder! En natuurlijk zitten er ook hele andere beauty fabels en feiten bij! xFEIT: Teennagels moet je altijd recht afknippen. 
Als je de randjes van je teennagels schuin afknipt, heb je meer kans op een ingegroeide teennagel. Daarom is recht afknippen een must! En dan niet stiekem de hoekjes weer schuin afvijlen he..

FABEL: Van chocolade en vet eten krijg je puistjes. 
Puistjes worden veroorzaakt door een verhoogde productie van talg, waardoor talgkliertjes verstopt kunnen raken. De talg hoopt zich onder de huid op en wanneer zo’n ophoping met huidbacteriën in aanraking komt, krijg je een puistje. Waar is die lekkere chocoladereep ook al weer..


FEIT: Haar verlies je iedere dag. 
Jammer genoeg wel.. Per dag verlies je 50 tot 150 haren, doodnormaal. Haren hebben een levenscyclus die je kunt onderverdelen in drie fasen; de groeifase die van twee tot zeven jaar kan duren, de overgangsfase waarin de groei vermindert en stopt en de ruststand. Tijdens de ruststand worden oude haren uit hun haarzakje geduwd door nieuwe, jonge haren. Van alle haren op ons hoofd bevindt zo'n 85% zich in de groeifase, 1% in de overgangsfase en 14% in de uitvalsfase. Dat zwangerschap goed is voor je haar is deels waar, omdat je haar vanaf de 5e maand minder uitvalt. Hierdoor word je coupe een stuk voller. Helaas maakt je haar na de bevalling een inhaalslag en vallen alle opgespaarde haren alsnog uit.

FABEL: Als je je haar regelmatig knipt, groeit het sneller. 
Je haar groeit gemiddeld een millimeter in drie dagen en gaat echt niet sneller groeien als je er een stukje van afknipt. Je haar ziet er vaak wel veel mooier en voller uit als je de dode puntjes bijknipt.

FEIT: Het is beter geen permanent te laten zetten als je ongesteld, in de overgang of zwanger bent. 
Dit is een feit. Haar is weliswaar dood materiaal, maar de haarzakjes op je hoofd zijn wel degelijk levend. Dit betekent dat tijdens periodes van een schommelende hormoonspiegel of een verminderde conditie een permanentbehandeling minder goed of zelfs helemaal niet pakt. Bluh.. 

FABEL: Een ei kan dienen als haarmasker. 
De lechitine in de eierdooier beschermt wel tegen uitdroging, maar het stolt bij lichaamstemperatuur. Bij het uitspoelen met warm water zal het ei hard worden en zal moeilijk uit het haar te verwijderen zijn. Niemand zit te wachten op een kapsel a la omelet toch?

FEIT: Wat je eet, zie je terug in je haar.
Niet letterlijk natuurlijk, maar een gezond eetpatroon zie je terug in je haar. Drink vooral voldoende water, minimaal anderhalve liter per dag. Daarnaast zijn er echte 'haarboosters' zoals fruit, groentes en goed bewegen.

FABEL: Gespleten haarpunten kun je laten behandelen.
Was het maar waar.. Gespleten haarpunten zullen nooit meer heel worden. Sommige producten kunnen de punten wel aan elkaar plakken waardoor ze gerepareerd lijken, maar als je het product weer uitborstelt of -spoelt, zul je zien dat je nog net zoveel dode haarpunten hebt. De enige manier om van gespleten haarpunten af te komen is afknippen.


FEIT: Tussentijds een deodorant sprayen heeft geen zin.
Yes, eindelijk is het bewezen! Ik kwam hier een hele tijd geleden al achter.. Het verwijdert wel de lucht maar geen bacteriën. Een tip is om eerst je oksels te 'wassen' met een vochtig doekje en spray daarna wat verse deo.

FABEL: Zeewater is slecht voor je huid.
In zeewater zit zout wat je huid uitdroogt, maar er zitten ook mineralen in die je huid heel glad maken. Het best is om na een duik in zee het zout eraf te spoelen met kraanwater en daarna body lotion op te smeren.


Welke fabels en feiten kenden jullie al en welke hebben jullie altijd fout gedacht?

2 opmerkingen:

  1. Weer wat geleerd.. Nooit geweten dat ik mijn teennagels schuin moest afknippen. :D

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie en hopelijk tot snel!