zaterdag 3 november 2012

DIY | Rits armbanden.

Laatst kwam ik deze 5 leuke DIY's tegen en aangezien ik al een tijdje geen DIY blogsposts had gedaan, leek het me leuk om deze met jullie te delen. Het is een fashion DIY. Het gaat namelijk over zelf armbandjes maken en dan niet van draad of andere stof. Nee, van ritsen! Lees verder om te zien hoe. x


Gekleurde (vriendschaps)armbanden:
Knip de stof die naast de risten zit af en doe hem om je pols om te zien hoe lang hij moet zijn. Knip hem op goede lengte af en doe aan beide uiteinden een kettingklip (of hoe je het ook wilt noemen) met aan de ene kant een haakje en aan de andere kant een ringetje, rits hem wat open en klaar is je armband!

Gevlochten armband:
Neem drie stukken rits en maak de aan één kant vast. Vlecht hem en maak de onderkant ook weer vast. Doe ook weer een haakje en een ringetje aan de uiteinden en klaar!

Denim armband:
Neem een rits met een denim rand en rits hem een stukje open en knip het uiteinde aan de andere kant af. Draai de kant boven de rits over elkaar en zet het vast met een klip. Doe hetzelfde aan de andere kant en zet er weer een haakje en een ringetje aan. Klaar!

Gevlochten bling armband:
Neem twee ritsen en meet met een daarvan je pols af. Knip van de overige kant een stuk dat even lang is en maak het aan beide kanten vast met een klip.
Knip van de andere rits het stof af en knip die ook weer door de midden. Rol deze op als soort bloemen (zie foto) en plak deze op je armband. 

Wrap rits armband:
Knip ook hier weer eerst de stof van twee ritsen af en maak de twee uiteinden zonder ritsopening vast met een kip en de twee ritsen met een ringetje. Rol hem een paar keer om je pols en zet hem vast. Klaar!

Welke gaan jullie proberen?

3 opmerkingen:

Bedankt voor je reactie en hopelijk tot snel!