donderdag 18 oktober 2012

Beauty | Fabels of feiten? #1

Op mijn opleiding leer ik veel dingen die ik nog niet wist of waarvan ik dacht dat ze niet waar waren. Vandaag heb ik 5 fabels en 5 feiten op een rijtje gezet die over huidverzorging en make-up gaan. Ik ben van plan om dit vaker te doen, omdat het ook gewoon erg handige dingen zijn om te weten. Wie weet bescherm jij je huid niet goed? Klik snel verder om de fabels en feiten te lezen. x

FABEL: Je moet je huidverzorging afstemmen op je leeftijd. 
Dit is een fabeltje, want een goede huidverzorging wordt afgestemd op de conditie van de huid. De een heeft namelijk op haar veertigste al een vocht-arme huid, terwijl de ander juist een hele vette huid heeft. Dit kan erfelijk bepaald zijn of door slechte verzorging (slecht eten, veel roken, ect.).Welke verzorging voor jou geschikt is wordt dus bepaald door je huidtype.

FEIT: Van lachen krijgt u kraaienpootjes.
Jammer genoeg klopt dit. Wie veel fronst, lacht of met de ogen knijpt houdt daar op langere termijn fijne lijntjes aan over. Maar dat is geen reden om niet te lachen! Want veel lachen is goed voor lichaam en geest. Die kraaienpootjes nemen we dan maar op de koop toe..


FABEL: Er is geen verschil tussen dag en nachtcrème.
Er zijn juist wel verschillen tussen dag en nachtcrème. Een dagcrème beschermt de huid tegen invloeden van buitenaf. Een nachtcrème voedt en ondersteunt het herstelproces van de huid. Beide wat heel anders, maar de meeste mensen vinden het overbodige luxe.

FEIT: De vrouwenhuid is gevoeliger voor pigmentvlekken dan de mannenhuid.Dat klopt jammer genoeg, omdat overmatige pigmentvorming vaak ontstaat door veranderingen in de hormoonhuishouding. Vooral vrouwen met een lichte huid moeten oppassen, maar bij vrouwen met een donkere huid is de kans er ook.

FABEL: Al die chemische crèmes zijn ongezond.
Niks van waar! Of een stof nu uit de natuur komt, of gemaakt is door de mens, zegt niets over de veiligheid van het stofje. Soms zijn natuurlijke stoffen juist giftig en komt het giftige stofje niet meer voor in het nagemaakte chemische product. Je kunt er in ieder geval van uit gaan dat de moderne cosmetische producten veilig zijn.

Tumblr_macqb4yv0w1qhq1pjo1_400_large

FEIT: Bestaande rimpels verdwijnen niet, maar kunnen wel vervagen met anti-rimpelcrème.
Men denkt vaak dat door anti-rimpelcrème de rimpels verdwijnen. Helaas gaat een rimpel die er al is, niet meer weg. Wel kun je met een goede anti-rimpelcrème de rimpel minder diep maken of vervagen. Daarom is het belangrijk om tijdig met goede huidverzorging te beginnen. Dat kan het proces van rimpelvorming zeker vertragen.

FABEL: Cosmetica is hetzelfde als make-up en dus vaak overbodige luxe.
Nou nee. Cosmetica is meer dan alleen maar oogschaduw en mascara. Je gebruikt ook cosmetische producten voor je persoonlijke hygiëne (tandpasta, shampoo, deodorant..). Ook het dagelijks reinigen van de huid is geen luxe maar noodzakelijk, net als zonnebrand gebruiken om verbranding te voorkomen. Natuurlijk zijn er luxe producten. Het is niet noodzakelijk om make-up te gebruiken om je sterke punten te benadrukken en zwakke punten te verdoezelen. Maar door make-up te gebruiken kun je wel je zelfvertrouwen een oppepper geven.

FEIT: Het is belangrijk om de huid zowel van binnenuit als van buitenaf te hydrateren.Ja, dat klopt. Verzorg je huid met hydraterende crème en drink voldoende vocht. Zo blijft de huid langer gezond en fris.

Tumblr_lttcl63uaj1qi8pt4o1_500_large

FABEL: Uw zomers kleurtje spoelt u weg onder de douche of na het scrubben.
Het bruiningsproces gebeurt in de huidcellen. Daar wordt de kleur gemaakt. Die huidcellen kan je dus niet zomaar wegspoelen. Ook bij het scrubben van de huid verwijdert u alleen de dode huidcellen, die toch al geen pigment meer aanmaakten.

FEIT: Wat u eet is van invloed op de conditie van uw huid.Ja, dat is waar. De vitamines en mineralen uit onze voeding dragen bij aan een gezond lichaam en een gezonde huid van binnenuit. De frituur is natuurlijk lekker, maar is niet bepaald goed voor je huid.. Let maar op de pukkels die je ervan krijgt.. We kunnen onze huid ook van buitenaf voeden met producten die vitamines en andere waardevolle bouwstoffen bevatten. 

Zitten er fabels bij, waarvan jullie dachten dat het feiten waren, of juist anders om?

1 opmerking:

  1. Niets nieuws onder de zon voor mij, leuke feiten en fabels om weer eens terug te lezen!

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie en hopelijk tot snel!