zaterdag 3 maart 2012

Homemade ijs.

Vooral voor in de zomer is dit een leuk recept: homemade ijs. Niet iedereen heeft een ijsmachine, maar dat is voor dit recept op niet nodig. Het is een lekker simpel recept dat veel langer in de vriezer moet dan dat je er zelf mee bezig bent. Klik verder om het recept te lezen. xHomemade ice cream, naar een recept van Donna Hay. 
Ik gebruik mango en banaan, maar je kan alle fruit gebruiken die je lekker vind. Ik heb zelf nog niet de juiste verhoudingen gevonden, maar doe het zoals ik hem gister heb gemaakt.

Wat heb je nodig?
- 2 mango's,
- 6 bananen,
- (dikke) vanille yoghurt (ik heb roeryoghurt gebruikt),
- een blender, keukenmachine of staafmixer,
- een vriezer,
- twee bakjes en een grote schaal die in je vriezer passen.Hoe maak je het?
- Begin met je fruit te snijden. Als je fruit uit blikjes gebruikt, moet je proberen zo weinig mogelijk vocht over te laten. Doe je fruit in bakjes (zonder deksel) en doe die in de vriezer. Als je twee soorten fruit gebruikt, is het handig om ze in twee bakjes te doen, omdat dat sneller bevriest, maar als je daar geen ruimte voor hebt kan je het ook in een bak doen. Laat ze 4 uur in de vriezer staan.
- Haal het bevroren fruit uit de vriezer en doe het in de blender met dikke yoghurt. Laat het net zo lang 'blenderen' tot je een (bijna) gladde vloeistof hebt. Doe dit in een grote schaal en laat dit nog eens minimaal 2 uur in de vriezer staan. Haal het 5 minuten voor serveren uit de vriezer en laat dat wat smelten, anders is het super hard.


Tips:
- Zoals je kon lezen moet het in totaal 6 uren in de vriezer. Ik heb 's ochtend om 10 uur het fruit gesneden, zo kon het om 2 uur al in de blender en zo kon het nog lekker lang hard worden in de vriezer.
- Denk je dat het niet nodig is om je fruit eerst zo lang in de vriezer te laten staan? Dat is het wel! Want anders mengt al het vocht zich met de yoghurt en krijg je een soort waterijs. 

Have fun!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie en hopelijk tot snel!