maandag 13 februari 2012

DIY: Beauty versie.

Is al je geld er aan het einde van de maand weer doorheen en heb je eigenlijk van heel veel dingen gekocht die je eigenlijk nu over hebt? Kijk dan even verder, want ik heb voor jullie allemaal makkelijke DIY´s voor beauty producten. xLipgloss:
- 2 theelepels bijenwas of vaseline,
- 1-2 eetlepels zoete amandelolie,
-  een restje lippenstift(voor gekleurde gloss).

Verwarm de bijenwas of vaseline in een kommetje. Dit kan au-bain-marie (boven een pan met kokend water) of gewoon in de magnetron (altijd in een vuurvast schaaltje scheppen, nooit in de flacon/pot in de magnetron zetten!).
Voeg de amandelolie druppel voor druppel toe en roer goed door. Doe dit mengsel in een glazen of plastic potje en laat afkoelen in de koelkast. Niet te lang, dan wordt het keihard. Lekkere lipgloss blijft over.

Scrub:
- Olijfolie,
- Bodymilk,
- Suiker.

Scrub maken is absoluut niet moeilijk. Je mixt de twee theelepels olijfolie, een klein beetje bodymilk en een kopje suiker door elkaar en je bent al klaar. Natuurlijk kun je dingen toevoegen om het lekkerder of effectiever te maken. Hier een aantal tips:
- Voor een frisse scrubcrème: een beetje citroensap erbij.
- Voor superzachte scrubcrème: een beetje melkpoeder (dus wat je in de koffie stopt) erbij.
- Vervang het suiker eens door zout, dat is ook erg fijn.
- Doe er eens een scheutje bij van je favoriete vruchtensap. Dan ruikt je scrub ook nog eens heerlijk.
- Wil je de scrubcrème wat verzachten? Doe er dan honing bij.

Sinaasappel/yoghurt masker:
- Drie theelepels (gewone) yoghurt,
- Het sap van 1/4 sinaasappel.

Mix het in de blender of de keukenmachine en laat het even in de koelkast goed afkoelen. Als het koud is, doop je je vingers erin. Zachtjes op je gezicht aanbrengen, dit voelt nogal koel maar wel erg relaxed aan. Zo'n vijf minuutjes op je gezicht laten zitten en dan eraf halen met een washandje. Dit is supergoed voor je huid, omdat er veel Vitamine C in de sinaasappel zit en de yoghurt je gezicht reinigt en voedt. Je kunt natuurlijk ook de sinaasappel vervangen door de sap van een andere vrucht.

Have fun!

1 opmerking:

Bedankt voor je reactie en hopelijk tot snel!