maandag 23 januari 2012

Recept: Lekkere restjes mix.

Restjes. Iedereen heeft er wel eens last van. Vooral na een verjaardag, kerst of een ander feest. Op een of andere manier denk je altijd dat je te weinig eten hebt, maar als de dag voorbij is, heb je nog heel veel over. Thuis kook ik minimaal 1 keer per week en na kerst hadden wij aardig wat spul over. We hadden nog een paar kilo uien (kerstpakket), een blikje mais (kerst salade), gehakt en ga zo maar door. Ik heb alles bij elkaar gegooid en er kwam een lekker gerecht uit. Klik verder om het recept te lezen. x


Ingrediënten voor het ‘hoofdmenu’ (voor 2 personen):
Macaronie voor twee personen (of rijst als je dat lekkerder vind),
Een blikje mais (0,5 blikje als je niet zo veel van mais houd),
Een blikje tomatenpuree,
Een halve (grote) ui,
Een (rode) paprika,
Gehakt (of ander vlees wat je nog hebt).


Hoe je het maakt:
Bak het gehakt en kook de macaronie zoals op de zak/het pak staat.


Snij de paprika en ui in blokjes en doe die bij het gehakt.


 Maak nu de salade als je die erbij wilt (recept staat hier onder).
Als het gehakt bijna klaar is doe je de mais erbij en het blikje tomatenpuree.


 Giet de macaronie af en schep het op een derde van het bord.
Leg het gehakt met de saus op een ander derde van het bord en de salade op het overgebleven deel.

Ingrediënten voor de salade:
Komkommer,
Tomaten,
Een halve ui.


Hoe je het maakt:
Snij de tomaat en ui in stukjes.
Was de komkommer snij er ongeveer een vijfde vanaf. 
Schil de rest van de komkommer en snij die in blokjes. 
Gebruik het ongeschilde vijfde deel voor decoratie.



Nog een korte tip: Als je nog andere dingen in huis hebt die er goed bij zullen smaken, kun je dat ook gebruiken. Of je maakt een hele andere salade.

Have fun en laat me het weten als je het ook heb gemaakt!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Bedankt voor je reactie en hopelijk tot snel!