dinsdag 6 december 2011

Beauty DIY's.

Sommige beautyproducten zijn super goed voor je huid, maar ook erg prijzig. Waarom maak je ze dan niet gewoon zelf? Veel dingen kan je thuis ook maken met producten die je meestal wel in huis hebt. Vandaag heb ik een paar leuke DIY's voor jullie. x

Yoghurtmaskertje;
Heeft je gezicht wel een flinke oppepper nodig? Mix dan een beetje yoghurt met een theelepeltje honing. Smeer dit alles op je huid en laat het goed (zo'n tien minuutjes) intrekken. Je kunt het heel gemakkelijk verwijderen met een nat washandje. Als er iets misgaat is er helemaal niets aan de hand, want dit maskertje is helemaal eetbaar.

Kamille;Veel mensen hebben last van vermoeide ogen. Mensen om je heen noemen het misschien wel eens 'vierkante ogen' als je te lang achter de televisie op de computer zit. Dit is wat je moet doen: Neem twee kamille theezakjes en leg ze in heet water, laat ze daarna afkoelen in de koelkast. Daarna leg je ze 10 minutjes op je ogen.

Wallen?
Je kent het wel: je hebt slecht geslapen en nu last van ongelooflijke wallen. Hoe ga je dit makkelijk tegen? Neem twee schijfjes komkommer en leg ze tien minuutjes op je ogen. Heb je geen komkommer in huis? Neem dan rauwe aardappel. Dat werkt wel iets minder goed, maar is toch doeltreffend.

Ruwe plekjes;
Last van ruwe plekjes, bijvoorbeeld op je ellebogen, hielen of knieën? Schil dan een advocado en prak de schil in stukjes. Even erop smeren en je hebt lekker zachte plekken.

Gezond haar;Gel, mousse, spray, wax en dergelijke is natuurlijk niet erg gezond voor je haar. Maar daar hebben we wat op gevonden! Masseer een geklutst ei door je haar (het is misschien wat vies, maar het helpt goed!), vooral goed masseren bij de haarwortel want daar blijven de meeste restjes van die haarproducten plakken. Spoel je haar een paar keer uit met lauw water en je hebt weer gezond haar.

Have fun!

1 opmerking:

Bedankt voor je reactie en hopelijk tot snel!