donderdag 24 november 2011

Chocola.

Chocola chocola chocola. Mjam mjam mjam. Kwijl kwijl kwijl. Hap hap hap. Ja natuurlijk, lees maar gewoon snel verder. x







Tumblr_lutkapbc1p1r6rk0ro1_500_large

Recept voor zelf gemaakte warme chocolade melk:
Ingredienten:

Voor 6-10 glazen chocolademelk
• 1 ltr. volle melk
• 200 gr pure chocolade (cacao gehalte 70%)
• 2 zakjes vanille suiker
• 50 gr suiker
• Snufje kaneel
• Slagroom naar wens


Bereidingswijze:1. Breek de chocolade aan stukjes doe in een pan en voeg er 2 dl melk bij.
2. Verwarm op matig vuur en voeg er de vanillesuiker, suiker en kaneel aan toe.
3. Verwarm de rest van de melk in een andere pan. Wanneer de chocolade gesmolten is voeg dan de warme melk er aan toe.
4. Serveer de chocolademelk warm en schep er eventueel wat opgeklopte slagroom met wat cacaopoeder erop.


Tumblr_ltbkdcryzm1qdtycso1_500_large

DIY chocolade masker:
Wat heb je nodig?- 4 eetlepels cacaopoeder
- 4 eetlepels melk
- iets om te roeren (bv. een lepel)
- een kom

Hoe ga je te werk?Je neemt de kom en daar doe je de melk en het cacaopoeder in. Roeren, roeren, roeren maar en klaar! Het heeft eigenlijk weinig om het lijf.
De substantie van je masker kan je zelf bepalen. Wil je een dikker papje? Meer cacaopoeder. Mag het iets slapper zijn, giet er dan nog een beetje melk bij.

Lll6blog_large


Recept voor een chocoladetaart:
Ingrediënten voor 10 personen:135g boter
185g chocolade(puur of melk)van goede kwaliteit
100g bitterkoekjes
150g fijne tafelsuiker
4grote eieren
cacaopoeder of poedersuiker
mascarpone of slagroom.
Springvorm van 24cm doorsnee.

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor tot 180graden.
Smeer de binnenkant van de vorm dun ij met ca.10g boter.
Bekleed de vorm met bakpapier.
Verkruimel de bitterkoekjes.

Bereidingswijze:
Smelt de chocolade au bain marie.
Roer de boter die op kamertemperatuur dient te zijn met de suiker tot een luchtig mengsel.
Roer met een garde of mixer een voor een de eieren door dit mengsel.
Voeg de koekkruimels en beetje bij beetje de gesmolten chocolade toe.
Giet deze massa in de springvorm en bak de taart in circa 40-50min. gaar.
Steek na 40min. een houten sateprikker in de taart om te controleren of de taart gaar is.
Snijd de chocoladetaart los van de wand van de vorm en bestrooi de taart met cacaopoeder of poedersuiker.

1320591969387_f_large

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie en hopelijk tot snel!