dinsdag 15 november 2011

Break a leg!

Sommige mensen zijn gewoon niet zo handig. Je kan mijn beste vriendin op dit moment daar wel een van noemen. Gister is ze van een brug gevallen terwijl ze haar krantenwijk liep en nu heeft ze haar arm in het gips. Het is niet echt duidelijk wat ze heeft, maar ze kan haar linkerhand tijdelijk niet gebruiken. En dan merk je pas hoeveel je die hand wel niet gebruikt. Je kan haar bijna net zo'n makeup gek als mij noemen, maar gelukkig weet ik alle tips hoe je het makkelijkst met één hand je makeup kan doen. Ik heb ze met haar gedeeld en nu deel ik ze ook met jullie. Klik snel verder om ze te lezen. xMakeup tips voor mensen met één hand:
1. Neem de ruimte. Normaal heb je een hand om alles in vast te houden, maar die heb je nu niet. Dus maak je op op een plek waar je genoeg ruimte hebt om je dingen neer te leggen.
2. Leg alles neer. Normaal doe je mascara/oogschaduwbasis/whatever op met in de ene hand het flesje en in de andere hand het kwastje. Leg het flesje neer. (Zorg wel dat er niks uit loopt!)
3. Oogpotlood tip: Als je oogpotlood op je waterlijn aanbrengt, heb je meestal wel een vinger vrij. Zet die vinger onder je oog neer en doe die wat naar beneden, zodat je een beetje het gevoel krijgt dat je normaal met je andere hand doet. Nu kan je makkelijk je oogpotlood aanbrengen, net als anders.4. Douche tip: Met een hand in een zak kan je niet echt lekker door je haar wrijven als je het wast. Het klinkt echt raar, maar als je gewoon alles in stukjes doet gaat het ook gewoon. Probeer niet heel moeilijk alles tegelijk te doen, doe gewoon eerst je de ene kant van je hoofd, dan de andere, dan de onderkant, de bovenkant, wat je wilt. Je kunt het ook per deel eerst nog uitspoelen voordat je met de andere begint.
5. Lastige plekjes. Als je bijvoorbeeld je rechterhand/pols/arm breekt, kan je niet meer je linker arm insmeren met bodylotion. Met je linkerhand kan je er zelf ook niet bij. Hier zijn twee nogal rare tips voor; 1: Doe wat bodylotion op een handdoek of washandje en smeer het zo op je arm (kan nog steeds je gips vies worden). Je kan het ook eerst op je arm doen en dan uitsmeren. 2: Hou nog even de plastic tas om je arm, doe daar wat bodylotion op en smeer het zo op je arm. Het leuke is dat het niet in de zak trekt.

Hopelijk hebben jullie wat aan de tips als jullie ook in deze situatie komen.

Have fun! (And good luck..)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie en hopelijk tot snel!