zaterdag 3 september 2011

Van boosheid tot blijheid.

Volgens mij kent iedereen het wel: zo'n dag dat alles tegen zit die vooral vaak is als je ongesteld bent en je dus al niet zo goed voelt. Je hebt geen zin om je de hele dag zo te voelen, maar wat moet je doen als alles je tegen zit? 
Ruzie;
Denk aan de leuke tijden. Waarschijnlijk mis je ze stiekem wel en heb je zin om weer eens met hem/haar te gaan winkelen, want dat was toch wel heel gezellig..
Accepteren. Misschien heb jij het hem/haar allang weer vergeven, ga dan niet de ander ook opdringen. Iedereen heeft zijn eigen gevoel. Jij hebt je toch ook zo boos gevoelt, dan weet je toch wat de ander voelt?
Wees een vrouw. Vrouwen kunnen ruzie's goed maken met een knuffel, (sommige niet..) vrouwen kunnen ruzie's goed maken met een sorry (ook al duurt het lang..) en vrouwen snappen elkaar. Bij mannen is dit een heel ander verhaal.
Zeg wat je voelt en waarom je boos bent. Vraag de ander hetzelfde te doen. Als je weet waarom jullie boos op elkaar zijn is het veel makkelijker op te lossen.


Om vrolijk van te worden;
Noem het alfabet op. Als je dit in een boze bui leest heb je zoiets van: 'Daar heb ik echt geen zin in!', maar het werkt eigenlijk gewoon. Net als je tot 10 kan tellen.
Lachen is blijheid. Kijk een film of serie waar je altijd om moet lachen. Als dat niet werkt kun je in de spiegel kijken en naar jezelf gaan lachen tot je echt moet lachen. Fake it until you make it!
Chocola. of iets gezonds. Waarschijnlijk heb je niet zo snel zin in iets gezonds al je chagrijnig bent, maar als je weet dat je er later spijt van gaat krijgen als je nu chocola eet kan je het toch maar beter doen. Anders ben je zo weer chagrijnig.
Doe spelletjes waarvan je weet dat je ze gaat winnen. Als je spelletjes doet die je gaat verliezen word je niet echt vrolijker.
Gil er even lekker op los. Ga in je slaapkamer, de wc of de tuin staan en gil alles er uit. Als je in de tuin gaat staan heb je kans op gillende buren, maar dat is dan juist weer lachwekkend.
Have fun and keep on sm:)ing.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie en hopelijk tot snel!