zondag 4 september 2011

DIY: Tassel bag.

Deze tassen zijn al veel op de catwalk gespot. Van die tassen met een kwastje. Deze DIY is geïnspireerd op de tassen van Burberry. Het zijn leren tassen met 2 kwastjes er aan.


Wat heb je nodig?
- Een (leren) tas.
- Twee stukjes stof in dezelfde kleur als je tas of een kleur die er goed bij past. (De grote moet je zelf weten, als je een dikke kwast wil moet je een lang stuk gebruiken en als je een lange kwast wil moet je een breed stuk gebruiken. Het standaard formaat is 40 x 15 cm. Zorg wel dat je twee gelijke stukken hebt.)
- Een liniaal.
- Een stift.
- Een schaar.
- Een stukje touw.
- Een lijmpistool.

How to make?
Begin met je liniaal horizontaal op de rand van je stuk stof te leggen. Zet om de twee centimeter een stip (2 cm, 4 cm, enz.) en trek vanaf die stip een rechte lijn naar beneden. Knip op de streepjes, zodat je bovenaan nog een vast stuk over houd van waar je liniaal lag.
Als je alle stukjes hebt geknipt heb je een vast stukje met allemaal sliertjes er aan. Plak met het lijnpistool het stukje touw op de hoek van het vaste gedeelte. Als het touwtje vast zit rol je de rest van de stof strak om het draadje heen. Als je om de paar centimeter een drupje lijm doet, dan blijft alles goed zitten. Bij het einde moet je ook nog even een drupje lijm doen en dat een paar seconden vast houden zodat het goed blijft zitten.
Om de tweede kwast vast te maken doe je bijna alles hetzelfde maar nu gebruik je de andere kant van het draadje en daar draai je het stofje omheen.
Nu is het tijd om hem op je tas te doen. Het makkelijkste is om hem met een knoopje aan het lusje van je tas doen. Als je net als de Burberry tassen ze wilt hangen kan je het makkelijkste en stukje tape aan de binnenkant van je tas plakken met het midden van het touwtje en zo kan je de twee kwastjes laten hangen naast je tas.

Have fun en stuur me jullie resultaten!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Bedankt voor je reactie en hopelijk tot snel!