dinsdag 2 augustus 2011

DIY: Low Budget; Dotting tool.

Hii allemaal,,

Ik was vandaag wat nagel tutorials aan het kijken en toen kwam ik een handig filmpje tegen. Het gaat over dotting tools. Jullie kennen ze vast wel, de dingen die mensen gebruiken om makkelijk stipjes op hun nagels te maken. Het zijn een soort stokjes, waar een bolletje boven op zit.
Ik geef jullie 5 simpele tips om je eigen dotting tool te maken met dingen die je allemaal thuis hebt.
Een schuifspeldje. Jullie kennen ze vast allemaal wel; Schuifspeldjes. Van die dunne speldjes die je in je haar moet schuiven. Op elk schuifspeldje zit aan aan de onderkant 2 'bobbeltjes'. Als je het speldje helemaal open buigt heb je dus twee bobbeltjes waar je nagellak op kan doen en dan heb je een eigen dotting tool!
Een speld. Als je twee stukken stof aan elkaar moet naaien is het handig om ze vast te zetten met een rechte speld. Op zo'n speld zit meestal aan de achterkant ook een bobbeltje. Het lijkt zo al op een dotting tool, maar als je hem achter in een potlood steekt kan je hem ook nog makkelijk gebruiken.
De achterkant van je verf of makeup kwast. Als je de achterkant van je kwast in de nagellak doet, kan je mooie rondjes maken op je nagels.
Een balpen. Ik gebruik deze methode ook vaak en ik gebruik een pen ook om dunne lijntjes te zetten of om kleine dingen in te kleuren. Het handigste is om een lege pen te gebruiken, maar een volle werkt ook.
Een tandenstoker. Iedereen kent deze methode wel, maar je krijgt er erg kleine stipjes door. Om de stippen groter te maken, kan je om de paar minuten ook een keer de tandenstoker in de nagellak houden zodat er wat aan het puntje blijft hangen, en dat laten opdrogen. Als je dat steeds vaker doet word het puntje telkens groter en daardoor je stippen ook. 

Ik vond het zelf erg handige tips en ga ze daarom ook zeker weten zelf gebruiken. Jullie zullen ze nog wel voorbij zien komen in nageltutorials.

Have fun!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie en hopelijk tot snel!