zaterdag 25 juni 2011

Hoe reinig je een haarborstel?

Hii allemaal,,

Het is alweer zaterdag, dus hier is de eerste random blog. Ik zou eerst mijn nagellak collectie filmen en online zetten, maar de batterij van mijn camera was leeg en toen heb ik er daarna niet meer aan gedacht.. Ik ben mijn make-up en nagellak gaan opruimen en toen kwam ik mijn borstel tegen. Ik zag dat het tijd was om hem schoon te maken, maar ik wist niet precies hoe.. Ik wist dat Beautygloss een keer een filmpje heeft gemaakt met hoe je een haarborstel schoonmaakt dus die heb ik bekeken en toen heb ik mijn borstel schoon gemaakt. Hij ziet er nu weer helemaal fris uit en ik heb de hele tijd zin om mijn haar te borstelen! Dus ik dacht dat jullie misschien die informatie ook wel wouden weten.

Hoe reinig je je haarborstel?
- Je begint met al het haar uit je borstel te halen. Dit kan je doen met je handen maar dan krijg je het meeste er niet uit. Er zijn speciale kammen voor waarmee je het haar uit je borstel kan halen, maar je kan ook een kam (met lange punten is het makkelijkst), met een borstel waar je het haar makkelijker uit kan halen of een haarspeld. Je zet de kam, borstel of speld zo dicht mogelijk op de borstel en gaat er dan doorheen zodat het haar er uit komt.
- Als je het meeste haar eruit hebt dan hou je grijze plukjes over. Er zijn weinig manieren om die er uit te krijgen. Het handigste is nog gewoon met de hand, maar je kan ook met een speldje alles er uit halen. Je moet de plukjes 1 voor 1 er uit halen en dat is wel een groot nadeel.
- Als je de grijze plukjes uit je borstel hebt ga je naar de badkamer en vul je de wastafel met warm water en shampoo. Je moet oppassen dat er niet veel water in de borstel zelf komt (het gedeelte dat je kan indrukken) en daarom kan je het beste je borstel in het water deppen. Daarna ga je met een tandenborstel nog een goed tussen alle stokjes door. Ook de zijkanten zijn belangrijk want daar zit ook veel viezigheid.
- Als je alles goed hebt schoongemaakt moet je de borstel uitspoelen. Ook hierbij moet je oppassen dat er geen water in de borstel komt. Als je toch water in je borstel hebt gekregen kan je dat er proberen uit te halen door te drukken en anders kan het met een fohn.
- Omdat er dan nog steeds vet op de borstel zit kan je parfum gebruiken om dat vet op te laten lossen. Je haar gaat dan ook lekker ruiken.

Hopelijk hebben jullie er wat aan. Dinsdag komt een nieuwe tutorial, en ik zal proberen om hem nu voor 9 uur  te plaatsen, maar ik weet nog niet zeker of dat gaat lukken..

Have fun!

Filmpje van Beautygloss: http://www.youtube.com/watch?v=7BhiOMubUb8

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie en hopelijk tot snel!